Ova dokumentarna putopisna serija na zabavan, dinamičan i poučan način istražuje priču o kulinarstvu Austro-Ugarske Monarhije te njezinom utjecaju na našu današnju kuhinju.
30.11.2025.
17:28
Autor: HRT
Ova dokumentarna putopisna serija na zabavan, dinamičan i poučan način istražuje priču o kulinarstvu Austro-Ugarske Monarhije te njezinom utjecaju na našu današnju kuhinju.
Kroz šest epizoda pratimo mladu glumicu Vini Jurčić i njezinog prijatelja, chefa Lea Jurešića, na njihovom gastronomskom putovanju. Njihova avantura vlakovima duž nekadašnjih austro-ugarskih željezničkih ruta povezuje kuhinju s raznolikim krajolicima koje prolaze.
Ti putevi služe kao most koji spaja prošlost sa sadašnjošću, dok istražujemo jela koja nam je u naslijeđe ostavila Austro-Ugarska.
Treći nastavak dokumentarne serije Apetitlih naslova Paprikaš prikazujemo u nedjelju, 7. prosinca na Prvom u 16:50.





Treća epizoda vodi nas u Slavoniju i Mađarsku, u potragu za jelom koje je obilježilo panonske stolove - paprikašem. Vini i Leo iz Đurđevca stižu u Osijek gdje kroz priče ribara otkrivaju kako je paprikaš, a osobito fiš, postao simbol zajedništva uz Dravu i Dunav. Put ih dalje vodi u Pečuh, grad kazališta i kulinarske tradicije, gdje kušaju autentične mađarske mesne varijante i uče tajne pripreme.
Scenarij i režija Goran Ribarić, producenti Filip Trezner, Kim Kukuruzović, voditelji Vini Jurčić i Leo Jurešić, urednica Andrijana Škorput.
Produkcija: Izvan fokusa za HRT, 2025.
Emitirane epizode dokumentarne serije Apetitlih dostupne su u videoteci multimedijske platforme HRTi.
Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!

Autorska prava - HRT © Hrvatska radiotelevizija.
Sva prava pridržana.
hrt.hr nije odgovoran za sadržaje eksternih izvora