Art a la carte: Bajke i slikovnice

02.06.2022.

12:46

Autor: HRT

Nedjelja, 5. lipnja na Trećem

Nedjelja, 5. lipnja na Trećem

Foto: Art a la carte / HRT

Emisiju Art a la carte: Bajke i slikovnice prikazujemo u nedjelju 5. lipnja u 22:05 na Trećem programu HTV-a. 

U književnom izdanju emisije Art a la carte otiskujemo se opet na put uz dokumentarni niz "Pisci Europe" koji nas vodi u Dansku. Danci slove za najsretniji narod na svijetu. Suvremeni danski pisci otkrit će nam da ipak ni u Danskoj nije baš sve bajkovito. A kad smo već kod bajki, upravo su one proslavile najpoznatijeg danskog pisca, Hansa Christiana Andersena, pa ćemo tim tragom prije filma zaviriti u šarene korice bajki i slikovnica.

Jesu li Andersenove i druge klasične bajke primjerene i zanimljive današnjoj djeci? Što govore odraslima? Koliko je stereotipa i tabua u dječjim knjigama? Koliko slikovnice progovaraju o društvu u kojem živimo i kako to čine?

O tome prije filma razgovaramo s književnim teoretičarkama i znanstvenim aktivisticama dr. sc. Andom Bukvić Pažin i dr. sc. Marijom Ott Franolić.

Urednica i voditeljica emisije je Lidija Lacko Vidulić, a izvršna urednica Lidija Špiranec. Redateljica Ivana Radovčić.

Možete nas pratiti i preko multimedijske usluge HRTi u čijoj videoteci se nalaze emitirana izdanja emisija Art a la carte. 

Instagram emisije 



Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!