Art a la carte: Ivanka Boljkovac

07.06.2022.

18:14

Autor: HRT

Jana Haluza, Ivanka Boljkovac i Lidija Špiranec

Jana Haluza, Ivanka Boljkovac i Lidija Špiranec

Foto: Ivana Radovčić / HRT

U nedjelju, 12. lipnja, na Trećem programu HTV-a u 22 sata, u emisiji Art a la carte sagledavamo noviju povijest hrvatske opere kroz prizmu jedne važne osobnosti, umjetnice koja je svojim moćnim glasom i stasom obilježila proteklih više od četrdeset godina naše operne scene. Naša je gošća hrvatska nacionalna prvakinja po kojoj prepoznajemo svijet opere u Hrvatskoj: sopranistica Ivanka Boljkovac

Osoba koja unatoč velikoj karijeri i velikoj scenskoj pjevačkoj karizmi sve ove godine uspijeva zadržati auru jednostavne "žene iz naroda", zrači rijetkom pozitivnom energijom i daje svome životnom pozivu viši smisao.

Jana Haluza i Ivanka Boljkovac

Jana Haluza i Ivanka Boljkovac

Foto: Ivana Radovčić / HRT

Povod razgovora je nova monografija "Naša Ivanka Boljkovac" autorice Marije Barbieri koja sažima njezinu bogatu karijeru. Čut ćemo neke od najznačajnijih njezinih interpretacija sačuvanih u arhivi HTV-a. Na kraju dajemo i najavu za naslov u terminu predstave: bit će to Lombardijci u prvom križarskom pohodu iz rane faze stvaralaštva Giuseppea Verdija, s izvedbe održane 14. srpnja 2020. na 66. Splitskom ljetu na Peristilu. 

Urednica i voditeljica emisije je Jana Haluza, redateljica Ivana Radovčić, a voditeljica projekta Lidija Špiranec.

Možete nas pratiti i preko multimedijske usluge HRTi u čijoj videoteci se nalaze emitirana izdanja emisija Art a la carte. 

Instagram emisije  

YouTube: Kultura HRT   

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!