Art a la carte: Lidija Horvat Dunjko

22.02.2022.

17:21

Autor: HRT

Jana Haluza i Lidija Horvat Dunjko

Jana Haluza i Lidija Horvat Dunjko

Foto: Ivan Mokrović / HRT

Emisiju koju prikazujemo u nedjelju, 27. veljače, u 22:10 na Trećem programu, posvećujemo operi, a provodimo je u razgovoru s vladaricom kristalnih visina, našom uvaženom opernom umjetnicom i vokalnom pedagoginjom Lidijom Horvat Dunjko.

Završila je srednju školu za obrazovanje naftnih, geoistraživačkih, rudarskih i kemijskih radova u Varaždinu. Njezino "rudarenje" u nastavku bit će na području istraživanja mogućnosti glasa, premda uz pjevanje nikad nije izgubila svestranost, zanimajući se za matematiku, biologiju i atletiku. Svemu je kumovala matematička inteligencija, ali i istančani sluh kojim i dan danas čisto pjeva zahtjevne kolorature arija Kraljice noći u zagrebačkoj i riječkoj produkciji Mozartove "Čarobne frule". 

Jana Haluza i Lidija Horvat Dunjko

Jana Haluza i Lidija Horvat Dunjko

Foto: Ivan Mokrović / HRT

Nakon razgovora pogledat ćemo snimku Verdijeva "Nabucca" na Splitskom ljetu 2012. kada je ravnao maestro Nikša Bareza, umjetnik koji nas je zauvijek napustio 14. siječnja 2022., pa je to njemu u čast. Potom slijedi drugi dio emisije Art a la carte.

Urednica i voditeljica emisije je Jana Haluza, redatelj Ivan Mokrović, a urednica projekta Lidija Špiranec.

Možete nas pratiti i preko multimedijske usluge HRTi u čijoj videoteci se nalaze emitirana izdanja emisija Art a la carte. 

Instagram emisije 

Jana Haluza i Lidija Horvat Dunjko  Ivan Mokrović

Jana Haluza i Lidija Horvat Dunjko Ivan Mokrović

Foto: Ivan Mokrović / HRT

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!