12:23 / 13.04.2022.

Autor: HRT

Art a la carte: Ples, djeca i mladi

Nedjelja, 17. travnja na Trećem

Nedjelja, 17. travnja na Trećem

Foto: Art a la carte / HRT

U nedjelju, 17. travnja, na Trećem programu u 22 sata ne propustite novo izdanje emisije Art a la carte posvećeno plesu, djeci i mladima. 

Na samom početku emisije upoznajemo se s radom i poviješću Škole za suvremeni ples Ane Maletić te plesnim studijem Učilišta ZKM-a, nakon čega će gošće - Normela Krešić Vrkljan, koreografkinja, profesorica i bivša dugogodišnja ravnateljica Škole za suvremeni ples Ana Maletić te Iva Šolčić, koreografkinja i plesna pedagoginja u Plesnom studiju Učilišta ZKM-a – analizirati plesnu edukaciju najmlađih, upoznati javnost s ''plesnim kurikulumom'', nastavnim metodama te iskustvom u pedagoškom radu s djecom.

U drugom dijelu emisije, nakon reportaže iz Varaždina – uključuje se Sanja Tropp Frühwald iz Austrije putem video-linka i otvara teme produkcije dječjih plesnih predstava i projekata, festivalskog života Kliker festivala te organizacije VRUM koja surađuje osim s umjetnicima i s vrtićkim odgajateljima, nastavnicima te samom publikom – razne dobi.

U sklopu emisije prikazuje se u cijelosti plesna predstava ''Patka, smrt i tulipan'' prema nagrađivanoj slikovnici Wolfa Erlbrucha, a u koreografiji i ideji Sanje Tropp Fruhwald, izvedenu u HNK Varaždin.

Urednica i voditeljica emisije je Maja Njirjak, redatelj je Ivan Mokrović, asistentica režije Irena Katarina Vuković, a urednica projekta i odjela Kultura Lidija Špiranec.

Možete nas pratiti i preko multimedijske usluge HRTi u čijoj videoteci se nalaze emitirana izdanja emisija Art a la carte. 

Instagram emisije 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!