21:47 / 27.04.2021.

Autor: HRT

Art a la carte: Ples i ekologija - "Clima"

 Martina Granić, Maja Njirjak i Nina Bačun

Martina Granić, Maja Njirjak i Nina Bačun

Foto: Art a la carte / HRT

U nedjelju, 2. svibnja na Trećem programu u 21:20 ne propustite emisiju Art a la carte. Teme su ples i ekologija. Prvi put na temu suvremenog plesa, u studiju su dvije dizajnerice, a uz obilježavanje Svjetskog dana plesa 29. travnja, obilježavamo i Svjetski dan planeta Zemlje (22. travnja) prigodnim temama ekologija, ples, ekologija rada te razgovaramo o primjeni dizajna u području izvedbenim umjetnostima. 

Martina Granić, gošća čiji rad gledamo premijerno (tv adaptaciju plesnog filma iz plesne predstave ''Clima'') pojasnit će kako je došlo do sinergije dizajna i plesne umjetnosti u njezinoj profesionalnoj karijeri te zašto su baš žene - u fokusu njezinih koreo-radova i zašto slovi za ''gesamtkunstwerk'', dok će nam Nina Bačun (profesorica na Studiju dizajna) pobliže objasniti ''holistički dizajn'' i tumačenje hyperprodukcije u odnosu na kvalitetu radova kao i činjenicu koliko su ekološki osviješteni umjetnici.

Urednica i voditeljica je Maja Njirjak, a urednica projekta Lidija Špiranec.

Redateljica emisije je Gordana Bolčić, tajnica režije/asistentica Katarina Vuković.

Emisiju pogledajte i putem multimedijske platforme HRTi u čijoj su videoteci emitirana izdanja.

Posjetite Instagram stranicu emisije.

 Martina Granić i Nina Bačun

Martina Granić i Nina Bačun

Foto: Art a la carte / HRT

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!