Art a la carte: Plesni digitalni performans

29.11.2021.

10:51

Autor: HRT

Nedjelja, 5. prosinca na Trećem

Nedjelja, 5. prosinca na Trećem

Foto: Art a la carte / HRT

U nedjelju, 5. prosinca na Trećem programu u 21 sat prikazujemo emisiju Art a la carte koja se bavi temom plesa i kazališta budućnosti.

Gosti su mladi i perspektivni predstavnici plesne scene - Endi Schrotter i Lara Frgačić, koji kao autori plesne predstave ''Individue(t)'' postavljaju pitanje: kako ostvariti plesni performans pred zidom restrikcija, kada umjesto fizički prisutne publike na sjedalima stoje zasloni računala, a u studiju 6 na Prisavlju donose razmišljanja o tome kako vide rješenja za slične situacije te iznose dojmove gotovo godinu dana nakon premijere predstave.

Što ovi mladi autori vide kao najveće prepreke na domaćoj plesnoj sceni te zašto se plesna zajednica ujedinila kao odgovor pandemijskoj godini razgovaraju s voditeljicom Majom Njirjak.

Unutar emisije prikazuje se tv-premijerno plesna predstava ''Individue(t)'' u produkciji SABMARINE. 

Nedjelja, 5. prosinca na Trećem

Nedjelja, 5. prosinca na Trećem

Foto: Art a la carte / HRT

Urednica i voditeljica Maja Njirjak, realizator Ivan Mokrović, urednica projekta i odjela Kulture Lidija Špiranec, asistentica režije Irena Katarina Vuković.

Emisiju pogledajte i putem multimedijske platforme HRTi u čijoj su videoteci emitirana izdanja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!