12:18 / 09.03.2021.

Autor: HRT

Art a la carte : Pola plesnog stoljeća Mirjane Preis

Nedjelja, 14. ožujka na Trećem

Nedjelja, 14. ožujka na Trećem

Foto: Art a la carte / HRT

U nedjelju, 14. ožujka, na Trećem programu u 21:20 prikazujemo emisiju Art a la carte. Na meniju emisije polustoljetna je obljetnica plesnog djelovanja koreografkinje i plesne pedagoginje (Učilište ZKM-a) Mirjane Preis, koja otvara i temu ''televizija i ples'' s poznatom HRT-ovom redateljicom Nanom Šojlev. 

Gošće će s voditeljicom Majom Njirjak analizirati presjek radova koji su obilježili plesnu karijeru Mirjane Preis, prve plesno-televizijske projekte Nane Šojlev te pedagoški rad s najmlađima – a prisjećaju se suradnji sa Studiom za suvremeni ples, koji je zaokružio svojih 6 desetljeća.

U sklopu emisije prikazuje se u cijelosti plesno-televizijski projekt ''RUBATO'' iz 1992. Redateljski ga potpisuje Nana Šojlev, a koreografski Mirjana Preis, izvodi ga Studio za suvremeni ples – ansambl 1992.

Plesači: Sanja Zimmer, Branko Banković, Sanja Dević, Desanka Virant, Ana Šaškor, Ante Jurić, Andrija Laboš, Marinko Čorak, Aleksandra Janeva, Tamara Kršek, Nataša Grba, Bojan Valentić.

Urednica i voditeljica je Maja Njirjak, redatelj Ivan Mokrović, a urednica projekta Lidija Špiranec.

Emisiju pogledajte i putem multimedijske platforme HRTi u čijoj su videoteci emitirana izdanja.

Instagram profil emisije @artalacarteofficial_htv3


Nedjelja, 14. ožujka na Trećem

Nedjelja, 14. ožujka na Trećem

Foto: Art a la carte / HRT

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!