Art a la carte: Srebrni arhitekti

14.11.2021.

15:22

Autor: HRT

Nedjelja, 21. studenoga na Trećem

Nedjelja, 21. studenoga na Trećem

Foto: Art a la carte / HRT

U nedjelju, 21. studenoga, u 21:50 na Trećem programu, Art a la carte predstavlja naše arhitekte srebrom nagrađene u Japanu, Bernardu Ivančan i Krešimira Roginu.

Na svojevrsnoj arhitektonskoj olimpijadi odgovorili su na temu Prostori suosjećanja, projektom Storiescapes, prepričavajući priče središnje Hrvatske. Projekt Storiescapes nastajao je tri godine. Sustav je to jednostavnih elemenata kojim se mogu pokrenuti, novi tokovi unutar lokalnih zajednica. Premijerno prikazujemo film Arhitektura mora gorjeti, o radu tvrtke Coop Himmelb(l)au jer oni su jedinstveni u povijesti međunarodne i austrijske arhitekture. 

U tom austrijsko-švicarskom dokumentarnom filmu saznat ćemo nešto više o pola stoljeća stvaralačkog rada te o monumentalnim projektima poput BMW-a u Münchenu ili Euroupske središnje banke u Frankfurtu jer upravo ta je zgrada nedavno nagrađena zlatom i svrstana među najviše i najljepše građevine na svijetu.

Urednica i voditeljica emisije je Lidija Špiranec. Redatelj je Ivan Mokrović, a tajnica režije Irena Katarina Vuković.

Emisiju pogledajte i putem multimedijske platforme HRTi u čijoj su videoteci emitirana izdanja.

Nedjelja, 21. studenoga na Trećem

Nedjelja, 21. studenoga na Trećem

Foto: Art a la carte / HRT

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!