12:07 / 16.03.2021.

Autor: HRT

Art a la carte: Tandem Meštrović-Sabljak

Nedjelja, 21. ožujka na Trećem

Nedjelja, 21. ožujka na Trećem

Foto: Ivan Mokrović / HRT

U nedjelju 21. ožujka u 21:20 na HTV3 emitiramo emisiju Art a la carte u kojoj gostuju pijanist i skladatelj Matej Meštrović te glumica i pjevačica Renata Sabljak.

Proteklog nam je prosinca pod božićnu jelku Hrvatskog glazbenog zavoda stigao novi glazbeni tandem. Pijanist i skladatelj Matej Meštrović te glumica i pjevačica Renata Sabljak održali su u sklopu 5. festivala adventskih i božićnih pjesama u Zagrebu, 11. prosinca 2020., koncert pod nazivom "Božićna priča". Na njemu su poznate strane i domaće božićne hitove provukli kroz novi improvizacijski "štih", svoje usklađene kreativne interpretacije, koje odražavaju čaroliju ozračja večeri pred publikom.

To je djelovao kao idealan početak novog, dugog, kreativnog prijateljstva koje bi u konačnici moglo završiti prvim Meštrovićevim mjuziklom o kojem svestrani umjetnik intenzivno razmišlja. Uz dio njegova stvaralaštva, naše gledatelje provlačimo kroz bogati repertoar anglosaskih mjuzikala na sceni GK Komedija u kojima briljira Renata Sabljak, taj, već dva desetljeća najljepši glas hrvatskoga glumišta.

Između dva dijela emisije Art a la carte prikazujemo operetu u tri čina s prologom - Poljska svadba.

Urednica i voditeljica je Jana Haluza, redatelj Ivan Mokrović, a urednica projekta Lidija Špiranec.

Emisiju pogledajte i putem multimedijske platforme HRTi u čijoj su videoteci emitirana izdanja.

Instagram profil emisije @artalacarteofficial_htv3


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!