Art a la carte: Tri desetljeća Zadarskog plesnog ansambla

08.02.2022.

13:11

Autor: HRT

Emisija Art a la carte posvećena Zadarskom plesnom ansamblu

Emisija Art a la carte posvećena Zadarskom plesnom ansamblu

Foto: Stjepan Erić / HRT

U nedjelju, 13. veljače, u 22:15 na Trećem programu slijedi emisija Art a la carte posvećena Zadarskom plesnom ansamblu, koji je kroz 2021. godinu obilježio okrugla tri desetljeća svog postojanja. U sklopu emisije bit će premijerno prikazana i plesna predstava ''GOZD – danse macabre''.

Gošće emisije su plesačice i koreografkinje Zadarskog plesnog ansambla: Matea Bilosnić i Josipa Štulić.

Kroz emisiju se vraćamo u godine osnivanja ansambla, ciljeve koji vode i dan danas osnivačicu i voditeljicu Sanju Petrovski, a mlade plesačice otkrivaju urednici i voditeljici emisije Maji Njirjak tajnu uspjeha svih projekata ovog ansambla poput Plesnih minijatura i najpoznatijeg plesnog festivala sola u ovom dijelu Europe ''Monoplay'' te zašto je upravo Zadar pojam decentralizacije plesa u Hrvatskoj.

Unutar emisije prikazuje se plesna predstava ''GOZD – danse macabre'' za koju je upravo Matea Bilosnić primila Nagradu hrvatskog glumišta za najbolju koreografiju 2020. godine.

Redateljica je Kamelija Čančarević, sekretarica režije Katarina Vuković, a urednica projekta Lidija Špiranec.

Možete nas pratiti i preko multimedijske usluge HRTi u čijoj videoteci se nalaze emitirana izdanja emisija Art a la carte. 

Instagram emisije

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!