Barcelona: San o nogometnom savršenstvu

17.09.2022.

15:44

Autor: HRT

Nedjelja, 25. rujna na Drugom

Nedjelja, 25. rujna na Drugom

Foto: Barcelona: San o nogometnom savršenstvu / dokumentarni film

Barcelona: San o nogometnom savršenstvu ubraja se među najiscrpnije dokumentarne filmove snimljene o FC Barceloni, jednom od najboljih svjetskih nogometnih klubova, čuvenom po legendarnim igračima kao što je Leo Messi, najboljem nogometašu svih vremena, uglednom treneru Pepu Guardioli, te čovjeku koji je unio revoluciju u nogomet svojim inovativnim shvaćanjem igre - Johanu Cruyffu. Dokumentarac emitiramo u nedjelju, 25. rujna, u 15 sati na Drugom.   

video thumb

Ovaj film donosi priču o dugom putu tog nogometnog kluba do priznanja i slave, koji je kulminaciju doživio s naraštajem igrača kao što su Leo Messi, Xavi Hernández i Andrés Iniesta, svi odreda stasali u glasovitoj Barcinoj nogometnoj akademiji La Masía. 

Nedjelja, 25. rujna na Drugom

Nedjelja, 25. rujna na Drugom

Foto: Barcelona: San o nogometnom savršenstvu / dokumentarni film

Saznajemo tajne tog moćnog nogometnog kluba kojemu se divi cijeli svijet, a koji je usko vezan uz katalonski identitet i zaista živi krilaticu "Barça: više od kluba". Riječ je emotivnom razotkrivanju duše i srca kluba, koji je Joan Gamper, sportaš u svakom smislu te riječi, osnovao prije više od jednog stoljeća.

Prisjećamo se snova i ambicija niza nogometaša, koji su slavu tražili u jednom od najcjenjenijih kubova modernog doba.    

Jordi Llompart potpisuje scenarij i režiju, a dokumentarni film BARÇA DREAMS iz 2015. godine odabrala je Martina Rajšek.    

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!