Barcelona: San o nogometnom savršenstvu

16.06.2021.

16:09

Autor: HRT

Četvrtak, 1. srpnja na Drugom

Četvrtak, 1. srpnja na Drugom

Foto: Barcelona: San o nogometnom savršenstvu / dokumentarni film

U četvrtak, 1. srpnja na Drugom programu u 22:15 prikazujemo dokumentarni film Barcelona: San o nogometnom savršenstvu. Film se ubraja među najiscrpnije dokumentarne filmove snimljene o FC Barceloni, jednom od najboljih svjetskih nogometnih klubova, čuvenom po legendarnim igračima kao što je Leo Messi, najboljem nogometašu svih vremena, uglednom treneru Pepu Guardioli, te čovjeku koji je unio revoluciju u nogomet svojim inovativnim shvaćanjem igre - Johanu Cruyffu. 

Ovaj film donosi priču o dugom putu tog nogometnog kluba do priznanja i slave, koji je kulminaciju doživio s naraštajem igrača kao što su Leo Messi, Xavi Hernández i Andrés Iniesta, svi odreda stasali u glasovitoj Barcinoj nogometnoj akademiji La Masía.

Saznajemo tajne tog moćnog nogometnog kluba kojemu se divi cijeli svijet, a koji je usko vezan uz katalonski identitet i zaista živi krilaticu "Barça: više od kluba".

Riječ je emotivnom razotkrivanju duše i srca kluba, koji je Joan Gamper, sportaš u svakom smislu te riječi, osnovao prije više od jednog stoljeća. Prisjećamo se snova i ambicija niza nogometaša, koji su slavu tražili u jednom od najcjenjenijih kubova modernog doba.

Scenarist i redatelj je Jordi Llompart.

Odabrala je Martina Rajšek.

Četvrtak, 1. srpnja na Drugom

Četvrtak, 1. srpnja na Drugom

Foto: Barcelona: San o nogometnom savršenstvu / dokumentarni film

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!