17:21 / 16.03.2022.

Autor: HRT

BiH - Bugojno: Nedjelja solidarnosti s Crkvom i ljudima u BiH, prijenos mise

Ilustracija

Ilustracija

Foto: HTV / HRT

Cijeli je tjedan u znaku solidarnosti, molitve, duhovne povezanosti s našim sunarodnjacima, ali i konkretne materijalne i financijske pomoći onima koji su u nevolji i potrebi. U župnoj crkvi sv. Ante Padovanskog kojom upravljaju franjevci provincije Bosne Srebrene bit će vrhunac ove korizmene akcije, a to je svečano euharistijsko slavlje koje će predvoditi mons. Tomo Vukšić, vrhbosanski nadbiskup, a propovijedat će mons. Bože Radoš, varaždinski biskup i predsjednik Hrvatskog Caritasa.

Ovim putem i HTV iskazuje solidarnost, zajedništvo i blizinu s ovdašnjim vjernicima - Hrvatima katolicima koji su na vjekovnim ognjištima ostali i opstali unatoč brojnim iskušenjima koja su ih snašla u ne tako davnoj prošlosti. Prijenos mise pratite u nedjelju, 20. ožujka u 10 sati na Prvom programu.

Bugojno je općinsko mjesto smješteno u županiji Središnja Bosna, entitet je Federacija BiH, a crkveno pripada Vrhbosanskoj nadbiskupiji.

To je mjesto domaćin, na treću korizmenu nedjelju ili nedjelju solidarnosti i zajedništva s Crkvom i ljudima u Bosni i Hercegovini, središnje 16. po redu korizmeno -humanitarne akcije koja se događa u organizaciji Hrvatskog Caritasa i u suradnji s Caritasom BK BiH.

Režija Neven Mihael Dianežević, urednik i komentator Dragutin Siladi, produkcija Draško Vrgoč.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!