17:52 / 15.06.2021.

Autor: HRT

Bijeg iz L.A.

Srijeda, 30. lipnja na Drugom

Srijeda, 30. lipnja na Drugom

Foto: Bijeg iz L.A. / film

U srijedu, 30. lipnja na Drugom programu u 22:30 pogledajte triler Bijeg iz L.A. (ESCAPE FROM L.A., 1996.). Petnaest godina nakon hita "Bijeg iz New Yorka" (1981.) daroviti redatelj J. Carpenter odlučio je snimiti netipičan prepravak u kojem je jedan megalopolis zamijenio drugim dok je sve ostalo ostavio nepromijenjenim. Kurt Russell, Carpenterov omiljeni glumac, izvrsno se snašao u ulozi, a o glumčevoj dobroj formi svjedoči i činjenica da na početku filma nosi odjeću iz petnaest godina starog "Bijega iz New Yorka".

Srijeda, 30. lipnja na Drugom

Srijeda, 30. lipnja na Drugom

Foto: Bijeg iz L.A. / film

U kolovozu 2000. Los Angeles je pogodio katastrofalan potres i more je odvojilo grad od Kalifornije. Istodobno na predsjedničkim izborima pobjedio je ultradesni kandidat i počeo provoditi program "nove, moralne Amerike". Stoga je L.A. pretvorio u divovsku kaznionicu za sve protivnike svoje policijske države.

Trinaest godina kasnije u gradu jača pokret otpora predvođen Cuervom Jonesom kojemu se pridruži predsjednikova kći Utopia ukravši ocu crnu kutiju s razornim oružjem. Vlasti angažiraju zatvorenika Snakea Plisskena da pronađe Utopiju i oružje, te mu zauzvrat obećaju slobodu. No, ubrizgaju mu smrtonosni otrov za koji će lijek dobiti tek kad se vrati sa zadatka...

Uloge tumače Kurt Russell, Stacy Keach, Steve Buscemi, Valeria Golino, Peter Fonda i Pam Grier

Scenaristi su John Carpenter, Debra Hill i Kurt Russell (prema likovima Johna Carpentera i Nicka Castlea), a režiju potpisuje John Carpenter.

 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!