Bijes pod kontrolom

26.05.2022.

13:09

Autor: HRT

Petak, 10. lipnja na Prvom

Petak, 10. lipnja na Prvom

Foto: Bijes pod kontrolom / film

Komedija Bijes pod kontrolom, sa Jackom Nicholsonom i Adamom Sandlerom u naslovnim ulogama, na rasporedu je u petak, 10. lipnja, u 20:10 na Prvom. 

Miran i staložen Dave Buznik je poslovni čovjek kojeg zlostavlja šef. Ima djevojku Lindu čiji je najbolji prijatelj njezin bivši. Sve je to kuhalo u njemu i dovoljan je bio nesporazum u avionu koji je doveo do ispada, a zatim se potpuno oteo kontroli. Tako je Dave završio na sudu i sutkinja mu je umjesto kazne zatvora odredila terapiju kojoj je cilj kontroliranje bijesa.

video thumb

Terapiju vodi dr. Buddy Rydell, prilično nepredvidivih reakcija i nekonvencionalnog pristupa liječenju. Kao dio tretmana Buddy se useli Daveu u stan, međutim, umjesto da to Davea smiri, on postaje neobuzdan... 

Ovo je tipična američka komedija, čak joj je i naslov pojam za ozbiljnu terapiju koja bi trebala ljudima pomoći da nauče kontrolirati svoje nezadovoljstvo. Odnosno prilagoditi se uvjetima na radnom mjestu umjesto promijeniti ih. U ulozi osebujnog terapeuta nastupa trostruki oskarovac Jack Nicholson (Let iznad kukavičjeg gnijezda, Vrijeme nježnosti, Bolje ne može).

Uz njega glume Adam Sandler, Marisa Tomei, Luis Guzmán, Woody Harrelson, John Turturro. Scenarist komedije ANGER MANAGEMENT iz 2003. godine je David Dorfman, a režirao ju je Peter Segal.  

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!