12:32 / 31.10.2021.

Autor: HRT

Biografija: Dinastija Trump

 Nedjeljom na Trećem

Nedjeljom na Trećem

Foto: Biografija: Dinastija Trump / dokumentarna serija

U nedjelju, 7. studenoga, u 23:40 na Trećem programu emitiramo drugi nastavak dokumentarne serije Biografija: Dinastija Trump.

Mladi Donald Trump shvatio je da će u životu uspjeti samo ako se bude neprestano borio. Nakon fakulteta vraća se kući kako bi radio u očevu građevinskom poduzeću. No počeo je sanjati o nečemu većem - snovi su to o životu na drugoj obali rijeke, na Manhattanu.

Freddy je postao zrakoplovni pilot te je zauvijek ostao očevo teško razočaranje. Sada je nasljednik Donald. S vremenom preuzima obiteljsku tvrtku te kreće u osvajanje Manhattana. Pronašao je čovjeka koji će mu pomoći ostvariti te ambicije - odvjetnika Roya Cohna, osobu kontroverzne prošlosti. Freddy umire slomljen i sam, a Donald zauzima svoje mjesto u krugu njujorških igrača.

Tijekom 70-ih Donald Trump i Roy Cohn bore se protiv tužbe o diskriminaciji pri iznajmljivanju stanova te traže nove poslove na Manhattanu. Donald sve snažnije vjeruje u svoju filozofiju: uvijek uzvrati udarac i nikada ne priznaj poraz. Mudro kreće u ostvarivanje prvog velikog projekta koji će svi hvaliti - hotel "Grand Hyatt". Zatim na red dolazi "Trump Tower" početkom 80-ih, koji će Donalda katapultirati u središte pozornosti gdje će i ostati sljedećih 40 godina.

Dokumentarnu seriju BIOGRAPHY: THE TRUMP DYNASTY odabrala je Mira Vočinkić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!