Biografija: Dinastija Trump

31.07.2022.

07:46

Autor: HRT

Nedjelja, 14. kolovoza na Trećem

Nedjelja, 14. kolovoza na Trećem

Foto: Biografija: Dinastija Trump / dokumentarni film

Drugi nastavak dokumentarne serije Biografija: Dinastija Trump prikazujemo u nedjelju 14. kolovoza u 21:35 na Trećem programu HTV-a.

Mladi Donald Trump shvatio je da će u životu uspjeti samo ako se bude neprestano borio. Nakon fakulteta vraća se kući kako bi radio u očevu građevinskom poduzeću. No počeo je sanjati o nečemu većem - snovi su to o životu na drugoj obali rijeke, na Manhattanu.

Freddy je postao zrakoplovni pilot te je zauvijek ostao očevo teško razočaranje. Sada je nasljednik Donald. S vremenom preuzima obiteljsku tvrtku te kreće u osvajanje Manhattana. Pronašao je čovjeka koji će mu pomoći ostvariti te ambicije - odvjetnika Roya Cohna, osobu kontroverzne prošlosti. Freddy umire slomljen i sam, a Donald zauzima svoje mjesto u krugu njujorških igrača.

Tijekom 70-ih Donald Trump i Roy Cohn bore se protiv tužbe o diskriminaciji pri iznajmljivanju stanova te traže nove poslove na Manhattanu.

Donald sve snažnije vjeruje u svoju filozofiju: uvijek uzvrati udarac i nikada ne priznaj poraz. Mudro kreće u ostvarivanje prvog velikog projekta koji će svi hvaliti - hotel "Grand Hyatt". Zatim na red dolazi "Trump Tower" početkom 80-ih, koji će Donalda katapultirati u središte pozornosti gdje će i ostati sljedećih 40 godina. 

Dokumentarnu seriju BIOGRAPHY: THE TRUMP DYNASTY odabrala je Mira Vočinkić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!