09:37 / 10.11.2020.

Autor: HRT

Biografija: Dinastija Trump

-

-

Foto: - / -

Počevši od zlatne groznice u Yukonu 1880., tri naraštaja obitelji Trump suočavaju se s novim granicama te postavljaju temelje na kojima će počivati slava i bogatstvo Donalda Trumpa.
15. studenoga na HRT – HTV 1 u 21:10

Počevši od zlatne groznice u Yukonu 1880., tri naraštaja obitelji Trump suočavaju se s novim granicama te postavljaju temelje na kojima će počivati slava i bogatstvo Donalda Trumpa.

Djed Donalda Trumpa Friedrich emigrirao je u SAD u potrazi za američkom snom te kako bi se obogatio za vrijeme zlatne groznice. Uspio je u svom naumu, a nakon što je 1918. umro, njegov poduzetni sin Fred, otac Donalda Trumpa, nastavio je razvijati obiteljski posao za vrijeme Velike depresije i Drugog svjetskog rata.

U 6. epizodi Donald Trump 2010. počinje ozbiljno razmišljati o tome da se kandidira za predsjednika te počinje širiti teoriju da Barack Obama nije rođen u Sjedinjenim Državama. Poniženje na Večeri za dopisnike u Bijeloj kući velika je prekretnica. Upija uvrede i zaklinje se da će se on posljednji smijati. Upoznaje Stevea Bannona, političkog izopćenika, koji će pokrenuti snažnu kampanju protiv Hillary Clinton. Donald otkriva moć Twittera u osvajanju publike. Na izboru za Miss Universe 2013. u Moskvi upoznaje "ruskog Donalda Trumpa". Najavljuje da će se kandidirati za predsjednika te pokreće najluđu kampanju u povijesti američke politike uz potporu Stevea Bannona i krajnje desnice. Donald J. Trump odnosi pobjedu na izborima i postaje 45. predsjednik Sjedinjenih Država.

Odabrala: Mira Vočinkić

Dokumentarnu seriju BIOGRAPHY: THE TRUMP DYNASTY odabrala je Mira Vočinkić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!