Bjelovar: Susret hrvatske katoličke mladeži, prijenos

17.09.2022.

11:06

Autor: HRT

Bjelovar: Susret hrvatske katoličke mladeži

Bjelovar: Susret hrvatske katoličke mladeži

Foto: promo / promo

Bjelovar i Bjelovarsko-križevačka biskupija domaćin su 11. jednodnevnog Susreta hrvatske katoličke mladeži. Prijenos pratite u subotu, 17. rujna, od 17 sati na Drugom programu HTV-a, Prvom programu HR-a i platformi HRTi.

Organizator Susreta je Bjelovarsko-križevačka biskupija i Ured za mlade HBK. Zadnji njihov susret bio je u Vukovaru prije 5 godina, potom je trebao biti u Zagrebu, no zbog potresa i pandemije bio je odgođen. Naši biskupi su na svom redovitom zasjedanju u listopadu prošle godine odlučili da grad domaćin nacionalnog susreta katoličke mladeži ove godine bude upravo Bjelovar.

Geslo Susreta je "Gore srca", uzeto iz slavlja mise, iz dijaloga svećenika i naroda u Predslovlju. Kruna Susreta je euharistijsko veleslavlje koje će biti na Gradskom nogometnom stadionu NK Bjelovar, na kojem će predsjedati i propovijedati bjelovarsko-križevački biskup mons. Vjekoslav Huzjak.

Očekuje se više od 6000 mladih iz cijele Lijepe naše a i šire. Na misi će pjevati Zbor mladih Bjelovarsko-križevačke biskupije praćen orkestrom puhača, gudača i udaraljkaša.

Komentator i urednik prijenosa je Dragutin Siladi. Redatelj je Neven Mihael Dianežević, a producent Draško Vrgoč.  

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!