16:28 / 24.08.2020.

Autor: HRT

Bobby – biografska drama

-

-

Foto: -/-

Priča o ubojstvu američkog senatora Roberta F. Kennedyja, koji je ustrijeljen u ranim jutarnjim satima 5. lipnja 1968.
7. rujna na HRT – HTV 2 u 22:30 (12)

Priča o ubojstvu američkog senatora Roberta F. Kennedyja, koji je ustrijeljen u ranim jutarnjim satima 5. lipnja 1968. godine, u hotelu Ambassador u Los Angelesu i o dvadeset i dva gosta hotela kojima je taj događaj zauvijek promijenio život.


U američkoj biografskoj drami BOBBY iz 2006. godine glume Anthony Hopkins, Demi Moore, Sharon Stone, Harry Belafonte, Joy Bryant, Nick Cannon, Laurence Fishburne, Helen Hunt, Ashton Kutcher, Shia LaBeouf, Lindsay Lohan, Martin Sheen, Christian Slater, Sharon Stone, Elijah Wood, Emilio Estevez.

Scenarist i redatelj je Emilio Estevez.

Na festivalu u Veneciji Emilio Estevez osvojio je nagradu Biografilm, a bio je nominiran i za Zlatnog lava; film je nominiran za Zlatni globus u dvije kategorije: najbolji film (drama) i najbolja originalna pjesma ("Never Gonna Break My Faith", autori: Bryan Adams, Eliot Kennedy i Andrea Remanda).

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!