19:32 / 05.11.2021.

Autor: HRT

Bogorodica

Četvrtak, 18. studenoga na Trećem

Četvrtak, 18. studenoga na Trećem

Foto: Bogorodica / film

Hrvatsku dramu Bogorodica ne propustite u četvrtak, 18. studenoga, na Trećem programu u 22:05. Film je osvojio Grand prix za najbolji film na Pulskom festivalu 1999. godine.

Stolar Kuzma Glavan zaljubi se u puno mlađu Anu. Usprkos protivljenju njezinih roditelja i agresivnim ispadima njezinoga bivšeg zaručnika Đuke, Kuzma i Ana se vjenčaju i dobiju sina. Život ponovno poprima miran, ravničarski tijek.

Kuzma, koji je i naivni kipar, od mjesnog župnika dobiva narudžbu da za seosku crkvu izradi kip Bogorodice. Oblikuje ga inspiriran svojom ženom Anom. Malo pomalo odnosi Hrvata i Srba u selu postaju sve napetiji. Svakodnevni život se počinje mijenjati, pa na posao ne dolazi ni Kuzmin prijatelj i pomoćnik u stolariji Rade...

U drami glume Ljubomir Kerekeš, Lucija Šerbedžija, Ivo Gregurević, Goran Navojec, Vanja Drach, Josip Genda, Marija Kohn, Damir Lončar, Filip Šovagović, Goran Grgić, Dražen Kühn, Vlatko Dulić, Vili Matula, Rene Bitorajac, Ivan Brkić, Predrag Vušović.

Scenarist i redatelj je Hrvoje Hitrec.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!