16:02 / 10.11.2021.

Autor: HRT

Božić u Beču

 Srijeda, 17. studenoga na Trećem

Srijeda, 17. studenoga na Trećem

Foto: Božić u Beču / film

U srijedu, 17. studenoga, na Trećem programu u 22 sata prikazujemo Božić u Beču, četvrti igrani film redatelja Branka Schimdta, prikazan na pulskom festivalu 1997. i nagrađen trima Zlatnim arenama.

Slavonija 1991. Violinist Ivan zajedno sa svojim prijateljima održava koncerte hrvatskim vojnicima na prvoj crti bojišnice. Šokiran, nakon što mu teško strada najbolji prijatelj tijekom jednoga takvog koncerta, Ivan odlazi u Beč roditeljima koji ondje žive kao prognanici. Surovoj ratnoj stvarnosti suprotstavlja se sva raskoš predbožićnog Beča, a pred Ivanom se pojavljuju mnoge moralne dileme...

U filmu u naslovnim ulogama glume Filip Šovagović, Bojana Gregorić, Ljubomir Kapor i Vjera Žagar-Nardelli

Četvrti igrani film redatelja Branka Schimdta prikazan je na pulskom festivalu 1997. i nagrađen trima Zlatnim arenama - Branko Schmidt za najbolji scenarij, velikan hrvatskoga glumišta Drago Krča za najbolju sporednu ulogu te Mladen Pervan i Željko Grgurić za ton. 

Direktor fotografije je Vjekoslav Vrdoljak, a montažerka Vesna Lažeta.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!