12:45 / 12.12.2021.

Autor: HRT

Božić u engleskim dvorcima

Ponedjeljak, 27. prosinca na Prvom

Ponedjeljak, 27. prosinca na Prvom

Foto: Božić u engleskim dvorcima / dokumentarni film

Dokumentarni film Božić u engleskim dvorcima u tri dijela, kroz intervjue i arhivske materijale, prikazuje sve što je potrebno za pripremu kraljevskog Božića u Sandringhamu.  Prvi dio na rasporedu je u ponedjeljak 27. prosinca na Prvom u 15 sati. 

Poznavatelji kraljevske obitelji, bivši članovi osoblja, stručnjaci, komičari i nekoliko slavnih rojalista otkrit će nam najveće tajne glede pripreme Božića za najpoznatiju britansku obitelj.

Naučit ćemo tajne pripreme purice dostojne kraljice i zašto Njezino Veličanstvo stiže u Sandringham nekoliko dana prije ostalih članova kraljevske obitelji.

Doznat ćemo odakle potječe kraljevsko božićno drvce, kako se isporučuje i da kraljica ne skida ukrase sve do veljače, kako bi obilježila godišnjicu očeve smrti. Daruju li se članovi kraljevske obitelji? Naravno! Doznat ćemo nešto i o tome.

Od hrane do svečanih haljina, od koktela do kanapea, pokazat ćemo vam svu čar kraljevskog Božića.

Dokumentarni film Christmas At Stately Homes of England odabrala je Mira Vočinkić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!