Božić velikih želja

20.12.2022.

Zadnja izmjena 21:13

Autor: HRT

Blagdanski serijal "Božić velikih želja" prikazujemo od ponedjeljka 19. prosinca do petka 23. prosinca na Prvom programu u 20:15. Teme su različite, a povezuje ih božićni ugođaj. Treća emisija na rasporedu je u srijedu, 21. prosinca. U njoj, uz blagdanske pjesme, očaravajući miris kolača, šareni blagdanski stol, darove, recepte koje čuvamo, tradicije koje pamtimo i one nove koje stvaramo - slavimo Božić kao blagdan ljubavi, zajedništva, obitelji. 

Voditeljica Doris Pinčić, glumac i voditelj Dušan Bućan, mlada i talentirana slastičarka Tea Mamut te naš poznati glazbenik Ante Gelo, uz slatke zalogaje i kuhano vino, na veselo su druženje pozvali šaroliko društvo ljubitelja dobre hrane, kuhanja, pečenja kolača i, naravno, glazbe.  

video thumb

"Nema božićnih blagdana bez fritula i bakalara" - reći će tako novinar, pisac, ali i odličan kuhar, autor brojnih kuharica Zlatko Gall

Tajnu blagdana bez stresa podijelila je jedna od najčitanijih i najboljih književnica za djecu Sanja Pilić

 Srijeda, 21. prosinca na Prvom

Srijeda, 21. prosinca na Prvom

Foto: Božić velikih želja / HRT

Kako se slavi Božić u obitelji našeg slavnog košarkaša, doznali smo od supružnika Viktorije i Dina Rađe. Svestranoj Viktoriji kuhinja je njezino carstvo koje se u božićno vrijeme pretvara u manufakturu najprhkijih vanilin kiflica. 

I za našeg pjevača Sašu Lozara okupljanje oko stola važan je dio božićne tradicije, uz glazbu, ali i pokoju kulinarsku "katastrofu".  

Uz sjećanja na neke davne Božiće, obiteljske blagdanske običaje, darove, okuse i mirise... i ovo je druženje garnirano najljepšim božićnim pjesmama u izvedbi Saše Lozara, posebnih glazbenih gošći, trija Gelato Sisters i sjajnih mladih glazbenika i pjevača koje je okupio Ante Gelo.  

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!