Božić velikih želja

21.12.2022.

Zadnja izmjena 21:06

Autor: HRT

Božić uvijek simbolizira okupljanje dragih ljudi. To je vrijeme kad svi žele biti sa svojima. Ali postoje zanimanja, koja, nažalost, to ne dopuštaju uvijek. I dok većina nas blagdansko druženje uzima zdravo za gotovo, mnogi ljudi, zbog prirode svog posla neće biti sa svojima. Možda će ih samo čuti kratko preko telefona ili vidjeti preko skypea. Njihov obiteljski ručak neće izgledati kao na reklami ili na filmu. Oni će ga provesti sami, ili u društvu drugih ljudi, koji im često zamjenjuju obitelji. A njihovi dragi će taj gledati prazan stolac i lagati sami sebi: "dan kao i svaki drugi", "nadoknadit ćemo", "tako mora". U četvrtoj, pretposljednjoj emisiji blagdanskog serijala Božić velikih želja, u četvrtak 22. prosinca na Prvom programu u 20:15, saznat ćemo kako je onima u odsutnosti, ali i kako je onima koji čekaju. 

Četvrtak, 22. prosinca na Prvom

Četvrtak, 22. prosinca na Prvom

Foto: Božić velikih želja / HRT

Kapetan duge plovidbe Boris Lisica pričat će nam o svojim Božićima na olujnim morima i kako sad, u mirovini, to pokušava nadoknaditi.

O liječničkim dežurstvima i požrtvovnosti kompletnog medicinskog osoblja, koje nikad ne gleda na kalendar, čut ćemo od doktora Stipislava Jadrijevića, jednog od najboljih svjetskih transplantacijskih kirurga. 

video thumb

Glumica Nataša Janjić Medančić dobro razumije taj svijet jer je i sama udana za kirurga, ali njezine glumačke obveze su također faktor zbog kojeg i ona ponekad mora raditi dok se drugi zabavljaju i druže.  

Četvrtak, 22. prosinca na Prvom

Četvrtak, 22. prosinca na Prvom

Foto: Božić velikih želja / HRT

Božić je vrijeme mira, ali neki su, kao prekaljeni ratnici, morali jamčiti mir. I to na drugom kraju svijeta. Saznat ćemo više o našim vojnicima u mirovnim misijama od umirovljenog dočasnika Zorana Kosa

Četvrtak, 22. prosinca na Prvom

Četvrtak, 22. prosinca na Prvom

Foto: Božić velikih želja / HRT

Božić je i vrijeme dobrih djela, kad mnogi odluče volontirati. Naš gost Filip Filipović to radi 365 dana u godini od 0 do 24 sata. On je pripadnik Gorske službe spašavanja i reći će nam više o akciji spašavanja koja se dogodila baš na jedan Božić. 

Kroz ovu emisiju vodit će nas Barbara Kolar, koja je i sama vrlo često u radnim obvezama za Božić, i Frano Mašković, naš poznati glumac, ali i dijete kapetana koji je mnoge Božiće vidio u "nekompletnom" sastavu.

Božićni specijal 22. prosinca osim na HTV1 moći ćete pratiti i preko multimedijske usluge HRTi.    

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!