Božićni i novogodišnji koncerti na HTV-u

23.12.2022.

14:27

Autor: Komunikacije HRT-a

Nedjelja, 1. siječnja na Prvom

Nedjelja, 1. siječnja na Prvom

Foto: Novogodišnji koncert Bečke filharmonije u Beču 2023. / HRT

I ove je godine HRT priredio seriju tradicionalnih blagdanskih koncerata na svom Prvom, Drugom i Trećem programu. 

Tako je već 23. prosinca u 18:50 sati na Trećem programu HTV-a "Božićni koncert u palači HAZU". Na Badnjak na Prvom programu u 23:05 na rasporedu je "Tiha noć u Vukovaru", a na Drugom u 19 sati koncert "Klapa Sinj – 40 godina" iz zagrebačkog HNK.

Na Božić na Drugom programu u 18:50 prikazujemo snimku ovogodišnjeg Božićnog gala koncerta u Bjelovaru, a na Štefanje, 26. prosinca u 20:15 na Prvom pozivamo gledatelje da ne propuste izravni prijenos tradicionalnog, ove godine već 33. Božića u Ciboni. 

No, prije toga na Trećem programu u 19 sati gledatelji mogu uživati i uz također već tradicionalan Lado božićni koncert.

Novogodišnji koncerti na Prvom, Drugom i Trećem programu HTV-a

Hrvatska televizija će i ovu godinu ispratiti i dočekati novu s odličnim glazbenim i koncertnim programom na svom Prvom, Drugom i Trećem programu HTV-a. Tako će, kad su posrijedi koncerti, već u silvestarsko popodne, 31. prosinca u 17 sati na Drugom krenuti zagrijavanje uz snimku koncerta Luke Nižetića Ludilo brale iz zagrebačke Tvornice kulture, a u 17:30 na Trećem počinje izravni prijenos koncerta Silvestrovo iz Komedije i nastavlja se u 21:50 odgođenom snimkom Silvestarskog koncerta berlinske filharmonije. 

Neposredno nakon ulaska u novu 2023. godinu, na Prvom programu HTV.a u 0:30 počinje snimka nezaboravnog "slavljeničkog" koncerta Petra Graše iz Arene Zagreb, koji se održao 19. ožujka pred prepunom i rasprodanom Arenom, na sam Petrov rođendan. Potom u 2:20 kreće novo "ludilo" – uz snimku koncerta Mate Mišo Kovač i prijatelji održanog 5. lipnja na Starom placu u Splitu.

Prvi dan nove 2023. već je tradicionalno rezerviran za izravni prijenos Novogodišnjeg koncerta iz Beča, koji počinje u 11:15 na Prvom program HTV-a. Bečka nas filharmonija svakoga prvog jutra u godini Novogodišnjim koncertom u Zlatnoj dvorani bečkog Musikvereina glazbenom čestitkom blagoslovi duhom nade, prijateljstva i mira.

U nedjelju, 1. siječnja, na redu je već 65. koncert koji Austrijska radiotelevizija ORF prati i svojim kamerama i mikrofonima satelitski odašilje u gotovo stotinu zemalja svijeta, pa tako i u Hrvatsku. Nakon deset godina Bečki su filharmoničari ponovno pozvali austrijskog dirigenta Franza Welser-Mösta kojemu će ovo biti treći put da ravna jednim njihovim novogodišnjim koncertom.

U 19:05 na Drugom programu počinje novogodišnji koncert HRT-a Valceri, polke i druge špelancije, snimljen u HRT-ovu Studiju 10.

Na Trećem programu u 21 sat na rasporedu je poslastica za ljubitelje operete – hvaljena i proslavljena komična opereta u tri čina Šišmiš Johanna Straussa mlađeg iz zagrebačkog HNK, koja se naziva i "operetom nad operetama", a na najveću zagrebačku kazališnu pozornicu vraća se u velikom stilu, ovaj put u spektakularnoj režiji Krešimira Dolenčića i pod ravnanjem Srba Dinića.   

Ilustracija

Ilustracija

Foto: HTV / HRT

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!