Božićni koncert u palači HAZU 2020.

04.12.2022.

12:18

Autor: HRT

Božićni koncert u palači HAZU 2020.

Božićni koncert u palači HAZU 2020.

Foto: promo / promo

Snimku Božićnog koncerta u palači HAZU 2020. godine kada su nastupali Katarina Krpan & Katarina Kutnar te Zbor i Simfonijski orkestar HRT-a, ne propustite u srijedu, 14. prosinca, u 18:55 na Trećem. 

U toplom ozračju intime komornog muziciranja koncert započinju violinistica Katarina Kutnar i pijanistica Katarina Krpan, izvodeći Preludij i Allegro Fritza Kreislera. To je djelo veliki bečki violinist i skladatelj početkom 20. stoljeća u New Yorku lažno pripisao talijanskom kolegi iz razdoblja baroka, Gaetanu Pugnaniju, jer je to tada bila moda za privlačenje pozornosti publike.

Nakon toga dajemo riječ članovima dvaju glazbenih ansambala HRT-a, najprije glazbenicima iz njegova Simfonijskog orkestra, koji u triju izvode Božićne pastorale francuskog skladatelja 20. stoljeća Andréa Joliveta, a nakon toga njihovim kolegama, instrumentalnom oktetu i Zboru HRT-a. Oni će zajedničkim snagama izvesti probrane hrvatske božićne pjesme u obradi Tomislava Fačinija. Tim većim dijelom jednosatnog programa, svirajući celestu, ravna mladi maestro Davor Kelić.

Urednica snimke je Jana Haluza, a redateljica Mirena Stijačić.  

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!