Božićni program HRT-a

18.12.2021.

08:38

Autor: HRT

Božićni program

Božićni program

Foto: HTV / HRT

U čarobnom ugođaju najradosnijeg dijela godine proslavite Božić uz prigodni program HTV-a – koncerte, posebna izdanja popularnih emisija i bezvremenske filmove, od omiljenih klasika, uspješnica do televizijskih premijera.

video thumb

U povodu kršćanske svetkovine rođenja Kristova, božićna čestitka, koju će tradicionalno uputiti zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić, na rasporedu je u petak, 24. prosinca, u 20:05 na Prvom. 

U 20:15 slijedi adaptacija klasika Jacka Londona, Zov divljine, uzbudljiva priča s holivudskim veteranom Harrisonom Fordom koja oživljala avanture psa Bucka.

video thumb

Potom u 22:15 na Prvom prikazujemo biblijsku dramu iz 2016., Mladi Mesija, u kojoj, vraćajući se s obitelji iz Egipta u Nazaret, sedmogodišnji Isus otkriva istinu o sebi shvaćajući da je Sin Božji, poslan od Boga da spasi čovječanstvo. Nakon filma pogledajte prijenos mise polnoćke iz crkve sv. Jeronima u Zagrebu.

Film Zameo ih vjetar, višestruko Oscarima ovjenčana romantična povijesna drama redatelja Victora Fleminga, s Vivien Leigh i Clarkom Gableom u naslovnim ulogama, na rasporedu je u petak 20:05 na Drugom.

U vukovarskoj crkvi sv. Filipa i Jakova, ugođaj predblagdanske večeri, božićnim koncertom Tiha noć u Vukovaru, uz prijenos na HTV2 u 23:35, dočarat će nam, kao i prethodnih godina, tamburaški orkestar Batorek i vrsni vokalni solisti.

Petak, 24. prosinca na Drugom

Petak, 24. prosinca na Drugom

Foto: Tiha noć u Vukovaru / HRT

U subotu, 25. prosinca, u 10 sati prenosimo svečano euharistijsko slavlje svetkovine Božića iz montažne crkve župe Pohoda Blažene Djevice Marije u Čučerju, koje će predvoditi kardinal Josip Bozanić, zagrebački nadbiskup. Ne propustite potom ni božićnu čestitku "Gradu i svijetu", "Urbi et Orbi", koju papa Franjo tradicionalno upućuje iz Vatikana.

Domaćini Duško Ćurlić i Ivan Vukušić i ovog Božića u 20:10 na Prvom okupljaju raspjevano društvo A strane. Ukrašeno drvce, zvončići, miris cimeta i kolača, darovi te ponovno druženje dobrih prijatelja potaknut će naše pjevače i glazbenike da zapjevaju svima nam drage božićne pjesme.

video thumb

Božić sa strancima, toplu priču o ljudima u potrazi za društvom koji stjecajem okolnosti Božić provode u bolnici, u subotu u 22:15 na Prvom donose nam Susan Sarandon, Paul Walker, Penelope Cruz, Robin Williams i Alan Arkin.

Deset zapovijedi, kolosalni biblijski ep Cecila B. DeMillea iz 1956., rađen prema starozavjetnoj biblijskoj knjizi o Mosiju, s Charltonom Hestonom, ikonom biblijskih filmskih uprizorenja u naslovnoj ulozi, emitiramo 25. prosinca u 20:05 na Drugom.

Impresivnu odu životu "malog" i "običnog" čovjeka, tradicionalnim obiteljskim vrijednostima, poštenju, plemenitosti, ljubavi i dobroti, film Divan život, prikazujemo u nedjelju, 26. prosinca, u jutarnjem terminu na Prvom te reprizno u 23 sata. U naslovnoj ulozi ostvarenja velikog Franka Capre je oskarovac James Stewart.

Putovi došašća vode pak do nedjeljnog Božića u Ciboni. Nastupe zborova, orkestara i solista pratite na Drugom programu, s početkom prijenosa u 20:05.

Uživajte u čaroliji blagdana, uz Božić na HRT-u!

video thumb

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!