Budi nekome dom: Pobjede

04.07.2021.

12:51

Autor: HRT

Nedjelja, 11. srpnja na Prvom

Nedjelja, 11. srpnja na Prvom

Foto: Budi nekome dom / dokumentarna serija

U epizodi dokumentarne serije Budi nekome dom, koja slijedi u nedjelju 11. srpnja u 20:35 na Prvom, bavimo se pravima životinja, pa nije čudno što smo je cijelu snimali u Osijeku, poznatom kao gradu prijatelju životinja i po udruzi "Pobjede" čiji su aktivisti s razlogom ponosni na svoje sugrađane.

Kroz ovu epizodu nas vodi Hrvoje, po zvanju profesor fizike, po zanimanju aktivist za prava životinja čije je geslo "Nitko nije slobodan dok svi nismo slobodni", a društvo mu pravi essekerka Santa.

U Osijeku su psi rado viđeni na nekim fakultetima, pa ćemo tako doznati tko je Bimbo, voditelj Ureda za suradnju sa psima pomagačima kojemu je službeno radno mjesto pod stolom, zatim kako se snalazi Floki, asistent za projekte znanosti i međunarodne suradnje, te kako je Hrvojeva Santa pod stare dane postala studentica Filozofskog fakulteta i dobila iksicu.

Nedjelja, 11. srpnja na Prvom

Nedjelja, 11. srpnja na Prvom

Foto: Budi nekome dom: Pobjede / dokumentarna serija

U Osijeku su psi, osim u sveučilišnoj zajednici i u mnogim domovima, rado viđeni i u uredima, pa tako i minijaturna Jolie, nađena kao štene u zalijepljenoj kutiji banana, danas šefuje u otmjenom odvjetničkom uredu u kojem dočekuje klijente i bez pogreške ih procjenjuje.

Preko njihovih priča govorit ćemo o okrutnom i dobrom ponašanju prema životinjama, a upoznat ćemo i tri pseća seniora koja su u "zlatnoj dobi" pronašla dom kod bračnog para Bakota gdje na najljepši mogući način i u najboljem mogućem društvu provode svoje mirne staračke dane.

Scenaristica i redateljica dokumentarne serije je Andrea Ćakić. Snimatelj je Tomislav Trumbetaš, a montažerka Iva Blašković.

Dokumentarnu seriju pratite i preko multimedijske usluge HRTi u čijoj videoteci možete pronaći emitirane epizode.

video thumb

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!