18:49 / 02.11.2020.

Autor: HRT

Busheva era: obitelj, dužnost, moć - Obitelj na prvome mjestu

-

-

Foto: - / -

Ovo je epska priča o obitelji Bush. Puna je složene unutarnje dinamike, bratskog suparništva, utjecajnih matrijarha i ekstremnog natjecateljskog duha.
6. studenoga na HRT – HTV 3 u 20:05

Jedna obitelj. Dva predsjednika. Naslijeđe koje je oblikovalo suvremenu Ameriku. Ovo je epska priča o obitelji Bush. Puna je složene unutarnje dinamike, bratskog suparništva, utjecajnih matrijarha i ekstremnog natjecateljskog duha.

Saznat ćemo kako su Busheve oblikovali trijumfi, tragedije, oštre borbe i politički skandali. Od borbe Georgea starijeg za predsjednički mandat i opijanja Georgea mlađeg, do vjerskih intervencija i rata u Iraku - dokumentarna serija otkriva sve uspone i padove. Uz fascinantne uvide biografa, povjesničara i članova Busheva klana, ovo je detaljni prikaz jedne od najmoćnijih američkih obitelji.

4. epizoda Obitelj na prvome mjestu
Obitelj Bush uspjela je osvojiti Bijelu kuću, no Neil Bush upleo se u skandal. George stariji trijumfira protiv Sadama Huseina, no obitelj doživljava gorak poraz na predsjedničkim izborima, a tu je i gubitak matrijarha Dorothy.

Produkciju dokumentarne serije AMERICAN DYNASTIES - BUSH YEARS: FAMILY, DUTY, POWER potpisuje kompanija Raw za CNN.

Distribucija: BBC Studios
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!