11:16 / 22.04.2021.

Autor: HRT

Kafarnaum

Utorak, 4. svibnja na Trećem

Utorak, 4. svibnja na Trećem

Foto: Capharnaüm / film

U utorak, 4. svibnja na Trećem programu u 21:10 prikazujemo film Kafarnaum. Film je prikazan u formi retrospekcije, kroz niz kratkih isječaka iz prošlosti. Međunarodni filmski festival u Cannesu 2018.: nagrada žirija (Nadine Labaki), nagrada Prix de la citoyenneté (Nadine Labaki, Mooz Films), nagrada Ekumenskog žirija (Nadine Labaki), nominacija za Zlatnu palma (Nadine Labaki); nominacija za Oscar za najbolji film na stranom jeziku 2019. (Libanon); nominacija za Zlatni globus i BAFTA-u za najbolji film na stranom jeziku itd.

Utorak, 4. svibnja na Trećem

Utorak, 4. svibnja na Trećem

Foto: Capharnaüm / film

Zain El Hajj je 12-godišnjak koji živi u sirotinjskoj četvrti Bejruta. U središtu radnje je Zainov život, od njegova susreta s etiopskom imigranticom Rahil i njezinim sinčićem Yonasom pa do njegovog pokušaja da tuži vlastite roditelje zbog zanemarivanja dok služi petogodišnju zatvorsku kaznu zbog nasilnog zločina...

Uloge tumače Zain Al Rafeea, Yordanos Shiferaw i Boluwatife Treasure Bankole.

Scenarij filma Capharnaüm iz 2018. potpisuju Nadine Labaki i Jihad Hojeily, a režiju Nadine Labaki.

Urednik je Dean Šoša.

 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!