Cesarica - dodjela nagrade za HIT godine 2022.

16.01.2023.

08:01

Autor: HRT

Hrvatska glazbena nagrada publike za hit godine "Cesarica" 2022. dodjeljuje se pjesmi koju bira publika kao najpopularniju i najuspješniju pjesmu godine. Prijenos slijedi u četvrtak, 26. siječnja, u 21:15 na HTV2. 

Cesarica

Cesarica

Foto: promo / promo

Već naziv podsjeća kako je nagrada dobila ime prema istoimenoj pjesmi koja je osvojila čak četiri Porina. Mnogima je to najuspješnija hrvatska pjesma svih vremena. Nagradom Cesarica daje se priznanje uspješnici godine i najpopularnijoj pjesmi prema izboru publike, a nagrađenu pjesmu do idućeg izbora zovemo - Cesaricom.

U izbor za pjesmu godine ulazi 12 uspješnica mjeseca, naravno, prema izboru publike. Utemeljitelj nagrade i nositelj projekta je Unison, krovni savez hrvatskih glazbenih udruga koji Cesaricom želi dodatno promicati hrvatsku glazbu i pjesme koje su obilježile mjesec/godinu, a publici dati još aktivniju ulogu.

Uživajte u najboljim pjesmama 2022. godine!

Urednica prijenosa je Lejdi Oreb.  

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!