Četiri dana u listopadu

20.07.2022.

08:22

Autor: HRT

Četvrtak, 4. kolovoza na Drugom

Četvrtak, 4. kolovoza na Drugom

Foto: Četiri dana u listopadu / dokumentarni film

U četvrtak 4. kolovoza na Drugom u 18:05 prikazujemo dokumentarni film Četiri dana u listopadu. Služeći se opsežnom arhivskom građom film u "stvarnom vremenu" prikazuje 96 sati koji su donijeli spas navijačima Red Soxa i time postali dijelom povijesti bejzbola.

Kad je večer 16. listopada 2004. napokon završila, Bambinovo prokletstvo i dalje je djelovalo. Slavna postava Yankeeja, predvođena Alexom Rodriguezom, Derekom Jeterom i Garyem Sheffieldom, upravo je potvrdila vodstvo u Američkoj bejzbolskoj ligi s tri utakmice prema nula, postigavši 19 optrčavanja protiv omraženih rivala. 

Sljedeće večeri, u četvrtoj utakmici, Yankeeji su poveli s 4 : 3 prema kraju devetog ubacivanja, a zatim su utakmicu predali Marianu Riveri, najboljem rezervnom bacaču u povijesti posezone, kako bi se izborili za još jedan odlazak na prvenstvo World Series. 

Četvrtak, 4. kolovoza na Drugom

Četvrtak, 4. kolovoza na Drugom

Foto: Četiri dana u listopadu / dokumentarni film

No nakon prolaza na prvu bazu (walk) i teškom mukom otete baze zapuhali su hladni listopadni vjetrovi promjena. Četiri uzastopna dana ta skupina Red Soxa, od koje se nije mnogo očekivalo, čudom je pobjeđivala u četiri uzastopne igre i prevladala neizbježnost svoje sudbine.  

Dokumentarni film odabrala je Martina Rajšek

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!