12:58 / 25.01.2021.

Autor: HRT

Colette

Priča o životu francuske spisateljice Colette

Priča o životu francuske spisateljice Colette

Foto: Colette / film

U utorak 2. veljače u 21 sat na Drugom programu HTV-a emitiramo biografski film o životu francuske spisateljice Colette.

video thumb

Film prati Sidonie-Gabrielle Colette, mladu ženu iz ruralnog Saint-Sauveur-en-Puisayea, koja se krajem 19. stoljeća upušta u vezu s Willyjem.

Nakon vjenčanja Willy je odvodi u Pariz i Colette mu često priča o svojim školskim danima. Willyjevi troškovi sve više rastu pa zatraži od Colette da napiše roman o svojim dogodovštinama iz školskih dana. Roman, objavljen pod Willyjevim imenom, postaje uspješnica, a posebno privlači žensko čitateljstvo...

U britansko-američko-francusko-mađarsko-nizozemskom biografskom filmu COLETTE iz 2018. glume Keira Knightley, Dominic West, Eleanor Tomlinson, Denise Gough i drugi. 

Scenaristi filma snimljena prema životu francuske spisateljice Colette su redatelj Wash Westmoreland, Rebecca Lenkiewicz i Richard Glatzer

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!