Čovjek bez lica

17.05.2023.

07:17

Autor: HRT

Subota, 27. svibnja na Prvom

Subota, 27. svibnja na Prvom

Foto: Čovjek bez lica / film

Ovaj izvrstan akcijski film režirao je jedan od najvećih suvremenih majstora u tom žanru, Kinez Yusen Wu, poznatiji pod imenom John Woo. Rođen je 1946. u Narodnoj Republici Kini, a odrastao u Hong Kongu. Nakon što je u Hong Kongu režirao dvadesetak sjajnih akcijskih filmova, početkom devedesetih počeo je raditi u Hollywoodu (Slomljena strijela, Nemoguća misija 2, Metak u glavi, Bolje sutra 1 i 2, Hard Boiled, Teška meta, Glasnici vjetra). Film Čovjek bez lica ne propustite u subotu, 27. svibnja na Prvom programu u 22:45.

Subota, 27. svibnja na Prvom

Subota, 27. svibnja na Prvom

Foto: Čovjek bez lica / film

Castor Troy je terorist psihopat koji uživa u ubijanju i mučenju ljudi. Radi za svakog tko mu dobro plati. Jednom prilikom ubije dječaka, sina specijalnog agenta FBI-a Seana Archera. Archer vodi malu antiterorističku skupinu agenata. Tek šest godina nakon ubojstva sina pruži mu se prilika da uhiti Troya.

Nakon dramatične akcije, Archer teško rani Troya koji padne u komu. Troy je FBI-ju ostavio poruku da je negdje u Los Angelesu postavio tempiranu bombu napunjenu biološkim otrovom.

S Castorom Troyem uhićen je i njegov mlađi brat Pollux, no od njega Archer ne uspije saznati gdje je bomba. Postoji još jedna mogućnost da to sazna.

Plastični kirurg iz klinike u kojoj leži Castor Troy "presadit" će Castorovo lice na Archerovo, ali Archerovo lice mora biti privremeno "skinuto". S licem Castora Troya, Archer će biti u zatvoru u kojem se nalazi Pollux. Ako nepovjerljivog Polluxa uvjeri da mu je on uistinu brat, lako će od njega "izvući" gdje je bomba...

Subota, 27. svibnja na Prvom

Subota, 27. svibnja na Prvom

Foto: Čovjek bez lica / film

Glumačku postavu čine John Travolta, Nicolas Cage, Joan Allen, Alessandro Nivola, Dominique Swain.

Scenarij Mike Werb i Michael Colleary, režija John Woo.

Urednik je
Dean Šoša.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!