Čovjek kao ja - Arsen Dedić

30.01.2022.

16:25

Autor: HRT

Arsen Dedić

Arsen Dedić

Foto: Zarko Basic / Pixsell

U ponedjeljak 31. siječnja u 20:05 na Trećem prikazujemo dokumentarnu emisiju Čovjek kao ja - Arsen Dedić autora Silvija Huma snimljenu 2004. godine.

Od prvih velikih autorskih uspjeha Arsena Dedića, pjesama "Moderato cantabile" i "Kuća pored mora" 1964. godin te prvog LP albuma "Čovjek kao ja" 1969., nastao je jedinstven stvaralački opus koji je jasno i dosljedno nadrastao relativizam vremena u kojem je nastajao.

Zato se čini logičnim da se fenomenu Arsen stalno i iznova vraćamo pokušavajući doprijeti do njegova ishodišta i do njegove svježine i aktualnosti.

Tim više što nam je Arsen Dedić gotovo svakodnevno nudio nova djela - od novih izdanja njegove zbirke poezije "Zabranjena knjiga", do albuma "Na zlu putu", knjige lirike i esejistike "Padova" i scenske glazbe za kazališne predstave i filmove.

To je i osnovni okvir i sadržaj dokumentarne emisije Silvija Huma u kojoj ćemo, uz Arsena Dedića, čuti i kako njegovo stvaralaštvo doživljavaju naši istaknuti književnici, skladatelji i novinari. 

Posebni gost emisije je Sergio Endrigo, umjetnički i osobni prijatelj Arsena Dedića već više od četrdeset godina, dakle, od prvih dana autentičnih svjetskih kantautora koji su 60-ih godina iz temelja promijenili pristup zabavnoj glazbi, unoseći u pjesme vlastite osjećaje, stav i odnos prema vremenu u kojem žive.

Redatelj je  Miljenko Bukovčan. 


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!