08:08 / 15.02.2021.

Autor: HRT

Čovjek pod povećalom

Ilustracija

Ilustracija

Foto: HRT / -

Ne propustite, 28. veljače na Drugom programu u 17:30 dokumentarnu seriju  Čovjek pod povećalom. Prikazujemo četverodijelnu UEFA-inu dokumentarnu seriju koja se bavi nogometom u doba bolesti Covid-19, tehnologijom VAR (Video Assistant Referee) te predstavlja najbolje suce.

Druga epizoda započinje grupnom fazom sezone 2019./20. i uvodi nas u psihologiju suđenja. Uz stručan osvrt profesora i autora knjiga Stuarta Carringtona, ova epizoda ne istražuje samo razloge zašto se netko odluči na sudačku karijeru, nego i objašnjava pod kakvim se sve pritiscima i u kakvim stresnim situacijama suci mogu naći. Također pobliže upoznajemo još dvojicu sudaca.

 Prva je na redu emotivna priča o Ovidiju Haţeganu, koji je na poluvremenu utakmice saznao da mu je umrla majka, usred suđenja utakmice elitne razine u europskoj Ligi nacija.

Gledatelji također upoznaju Gianluccu Rocchija, talijanskog suca koji se morao umiroviti u tijeku sezone zbog navršene dobi za umirovljenje, no prije toga sudio je nevjerojatno uzbudljivu i važnu utakmicu Chelseaja i Ajaxa.

Upoznajemo također Williama Colluma iz Škotske i Michaela Olivera iz Engleske.

Urednik emisije je Marko Šapit.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!