09:27 / 31.08.2021.

Autor: HRT

Crni labud

Srijeda, 15. rujna na Drugom

Srijeda, 15. rujna na Drugom

Foto: Crni labud / film

U srijedu, 15. rujna, na Drugom programu HTV-a u 23:35 na rasporedu je američka triler drama Crni labud.

Radnja se odvija oko produkcije baleta Labuđe jezero Petra Iljiča Čajkovskog, koji izvodi prestižni njujorški baletni ansambl.

Produkcija zahtijeva da balerina glumi ulogu nevine i krhke Bijele labudice, za koju je predana plesačica Nina savršen odabir, kao i mračnu i senzualnu Crnu labudicu, čije kvalitete bolje utjelovljuje nova plesačica Lily.

video thumb

Nina ne može podnijeti silan pritisak kad se počne natjecati za ulogu te izgubi ionako krhku vezu sa stvarnošću i život joj postaje noćna mora...

U filmu glume Natalie Portman, koja je osvojila Oscara za najbolju glavnu glumicu, Zlatni globus te BAFTA-u, Vincent Cassel, Mila Kunis, Barbara Hershey, Winona Ryder i drugi.

Scenarij su prema originalnoj priči Andresa Heinza napisali Mark Heyman, John McLaughlin i A. Heinz. Redatelj ostvarenja Black Swan iz 2010. godine je Darren Aronofsky.

Film je bio nominiran na 83. dodjeli Oscara i za najbolji film, najboljeg redatelja, najbolju fotografiju, najbolju montažu. 

Srijeda, 15. rujna na Drugom

Srijeda, 15. rujna na Drugom

Foto: Crni labud / film

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!