08:45 / 04.03.2021.

Autor: HRT

Crni labud

Petak, 19. ožujka na Prvom

Petak, 19. ožujka na Prvom

Foto: Crni labud / film

U petak 19. ožujka na Prvom programu u 23:55 emitiramo triler/dramu Crni labud čija se radnja odvija oko produkcije baleta "Labuđe jezero" Petra Iljiča Čajkovskog, koji izvodi prestižni njujorški baletni ansambl.

Produkcija baleta zahtijeva da balerina glumi ulogu nevine i krhke Bijele labudice, za koju je predana plesačica Nina savršen odabir, kao i mračnu i senzualnu Crnu labudicu, čije kvalitete bolje utjelovljuje nova plesačica Lily. Nina ne može podnijeti silan pritisak kad se počne natjecati za ulogu te izgubi ionako krhku vezu sa stvarnošću i život joj postaje noćna mora.


U trileru/drami Black Swan iz 2010. godine glume Natalie Portman, Vincent Cassel, Mila Kunis, Barbara Hershey, Winona Ryder i drugi.

Mark Heyman, John McLaughlin i Andres Heinz napisali su scenarij prema originalnoj priči A. Heinza, a film je režirao Darren Aronofsky.

Film je bio nominiran na 83. dodjeli Oscara za najbolji film, najboljeg redatelja, najbolju fotografiju, najbolju montažu, a N. Portman ga je osvojila za najbolju glavnu glumicu, kao i Zlatni globus te BAFTA-u.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!