Crno-bijeli svijet: Bambina

09.02.2021.

11:24

Autor: HRT

Ponedjeljkom na Prvom

Ponedjeljkom na Prvom

Foto: Crno-bijeli svijet / 4. sezona serije

U ponedjeljak 15. veljače u 21:05 na Prvom programu prikazujemo 10. epizodu nove sezone serije Crno-bijeli svijet.

video thumb

Ožujak 1986. Una i Bojana se prijavljuju na audiciju za "Vjetrove rata", veliku holivudsku produkciju koja se snima u Zagrebu. I Žacovo društvo je zainteresirano jer producent Lustig plaća veliku lovu za ošišane statiste. Ksenija je zabrinuta zbog bedža protiv zakona o verbalnom deliktu koji pronalazi u stroju za pranje rublja. Jura je postao velika faca na Univerzijadi pa se Ena opet mota oko Jagode. Žac priznaje da ne može smisliti vanjsku trgovinu koju studira, ali zasad samo Dominiku. Fotografija usnule Bjanke koju je Žungul krišom snimio objavljena je u "Startu". Sadržaj je to 10. epizode BAMBINA četvrte sezone popularne serije Crno-bijeli svijet.

Scenaristi i redatelji Goran Kulenović i Igor Mirković kroz 12 epizoda nastavljaju pratiti svježe zaplete u životima stalnih i dobro nam poznatih likova, u razdoblju od travnja 1985. do svibnja 1986. Međaši ove sezone serije i ovaj će put biti događaji čvrsto ukorijenjeni u (što lokalnom, što globalnom) kolektivnom pamćenju - od Ciboninog naslova europskog košarkaškog prvaka do černobilske nuklearne havarije. Među ostalim, serija će otpratiti i Live Aid, novinar Kipo i fotograf Žungul prisustvovat će Mirodromu u Splitu, a zahuktavat će se i aktivnosti vezane uz pripreme za Univerzijadu u Zagrebu.

Ova sezona Crno-bijelog svijeta, snimljena na stotinjak različitih lokacija, i nadalje gledateljima pruža lepršavu naraciju i uspješnu evokaciju duha vremena.

U glavnim ulogama su Filip Riđički (Kipo), Slavko Sobin (Žungul), Jelena Miholjević (Ksenija), Franjo Kuhar (Dominik), Sreten Mokrović (Jura), Anica Dobra (Jagoda), Sara Stanić (Marina), Karlo Maloča (Žac), Kaja Šišmanović (Una), Elizabeta Kukić (Dunja), a u ostalim ulogama Luna Pilić (Bjanka), Ivana Gulin (Bojana), Mia Melcher (Ena), Saša Anočić (psiholog)...

Autor je Goran Kulenović, a scenarist i redatelj epizode je Igor Mirković. Direktor fotografije je Ivan Zadro, montažer Marin Juranić, kostimografkinja Ivana Zozoli Vargović, scenograf Mario Ivezić, majstorica maske Sanja Hrstić, skladatelj Dubravko Robić, izvršna producentica Maja Vukić, a producent Ivan Maloča, a urednik Mislav Brumec.

Proizvodnja: Interfilm za HRT, 2021.

Seriju pratite i preko multimedijske usluge HRTi, u čijoj videoteci možete pronaći prethodne sezone.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!