Crno-bijeli svijet: Zaboravi ovaj grad

28.01.2021.

09:59

Autor: HRT

Epizoda Zaboravi ovaj grad

Epizoda Zaboravi ovaj grad

Foto: Crno-bijeli svijet / serija

Zaboravi ovaj grad, naziv je 7. epizode nove sezone popularne serije Crno-bijeli svijet, koja je na rasporedu u ponedjeljak 25. siječnja na Prvom programu HTV-a u 21:05. 

Prosinac 1985. Kipo i Žungul zajedno putuju za Beograd, svatko po svom novinarskom zadatku. Jagoda i Jura pozvani su na večeru k Pajzlekima. Una je dobila ulogu u jednom beogradskom kazalištu, a dogovara i susret s ocem, ali je u sve zategnutijim odnosima sa Žiletom. Žac i Nenad su prekinuli kontakt zbog Suzi. Kseniji već neko vrijeme izostaje mjesečnica. Malo raniji početak menopauze ili...?


Sadržaj je to spomenute 7. epizode četvrte sezone domaće dramske serije. Scenaristi i redatelji Goran Kulenović i Igor Mirković kroz novih 12 epizoda nastavljaju pratiti svježe zaplete u životima stalnih i dobro nam poznatih likova, u razdoblju od travnja 1985. do svibnja 1986. Međaši ove sezone serije i ovaj će put biti događaji čvrsto ukorijenjeni u (što lokalnom, što globalnom) kolektivnom pamćenju - od Ciboninog naslova europskog košarkaškog prvaka do černobilske nuklearne havarije. Među ostalim, serija će otpratiti i Live Aid, novinar Kipo i fotograf Žungul prisustvovat će Mirodromu u Splitu, a zahuktavat će se i aktivnosti vezane uz pripreme za Univerzijadu u Zagrebu...


Ova sezona Crno-bijelog svijeta, snimljena na stotinjak različitih lokacija, i nadalje gledateljima pruža lepršavu naraciju i uspješnu evokaciju duha vremena.


U glavnim ulogama su Filip Riđički (Kipo), Slavko Sobin (Žungul), Jelena Miholjević (Ksenija), Franjo Kuhar (Dominik), Sreten Mokrović (Jura), AnicaDobra (Jagoda), Sara Stanić (Marina), Karlo Maloča (Žac), Kaja Šišmanović (Una), Elizabeta Kukić (Dunja), a u ostalim ulogama Zoran Cvijanović (Radan), Slaven Došlo (Žile), Slavko Juraga (Lovro), Pjer Meničanin (Nikica), RobertUgrina (Pajzlek)...


Autor serije, scenarist i redatelj epizode je Goran Kulenović. Direktor fotografije je Ivan Zadro, montažer Tomislav Pavlic, kostimografkinja IvanaZozoli Vargović, scenograf Mario Ivezić, majstorica maske Sanja Hrstić, skladatelj Dubravko Robić, izvršna producentica Maja Vukić, a producent Ivan Maloča, a urednik Mislav Brumec.


Proizvodnja: Interfilm za HRT, 2020.


Seriju pratite i preko multimedijske usluge HRTi, u čijoj videoteci možete pronaći prethodne sezone.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!