Čuvar dvorca

12:47 / 08.05.2022.

Autor: HRT

Ponedjeljak, 23. svibnja na Prvom

Ponedjeljak, 23. svibnja na Prvom

Foto: Čuvar dvorca / serija

Dramska serija Čuvar dvorca redatelja i scenarista Lukasa Nole govori o Hrvatskoj osamdesetih kada se na političkoj sceni događaju promjene koje će krajem desetljeća promijeniti mapu Europe. Ne propustite u ponedjeljak, 23. svibnja na Prvom programu u 21:05 prvu epizodu serije Čuvar dvorca.

Jugoslavenska Služba državne bezbjednosti još je jedna od najagilnijih i najučinkovitijih obavještajnih zajednica u Europi. Boris Bišćan, stari kadar te službe, svjedok je promjena koje se u službi događaju - provjerene profesionalce zamjenjuju kriminalci koje SDB angažira za obračun s političkim emigrantima nudeći im zauzvrat zaštitu. Boris se u novom svijetu ne snalazi, a starom je očigledno došao kraj. 

video thumb

Na 69. Pula Film Festivalu, u programu Kratka Pula, Vinko Kraljević dobio je Priznanje za najbolju mušku ulogu u dramskoj seriji.  

Dizajneri zvuka Dubravka Premar i Ivan Zelić.

U glavnim su ulogama Ivo Gregurević, Vinko Kraljević, Goran Bogdan, Iva Babić i Barbara Nola.

Scenarij Lukas Nola, kostimografija Željka Franulović, scenografija Ivan Veljača, montaža Slaven Zečević, urednik Mislav Brumec, direktor fotografije Mirko Pivčević, maska Julijana Vušković, producenti Ankica Jurić Tilić, Hrvoje Pervan i Dragan Jurić, skladatelji Jura Ferina i Pavao Miholjević.

Produkcija: Kinorama za HRT 

Serija je dostupna i u videoteci multimedijske usluge HRTi.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!