21:29 / 13.06.2021.

Autor: HRT

"Da ponovno vidimo zvijezde" - Solisti, Zbor i Orkestar milanske Scale

Ilustracija

Ilustracija

Foto: HTV / HRT

U nedjelju, 4. srpnja u 20:50 na Trećem pogledajte ekskluzivni gala koncert otvorenja sezone milanske Scale iz 2020. s opernim i baletnim prizorima pod nazivom "... A riveder le stelle"/ "... Da ponovno vidimo zvijezde", u produkciji talijanskog RAI TV-a.

Trosatni spektakl bez publike održan je 7. prosinca 2020. na dan sv. Ambrozija, zaštitnika Milana, a pod dirigentskom palicom Riccarda Chaillyja i u režiji Davidea Livermorea.

Glazbena večer režirana je kao niz filmskih sekvenci s opernim zvijezdama današnjice, njih čak 24, a dizajnerske kuće Armani, Dolce & Gabbana, Valentino pridružile su se "glazbenom pokretu otpora", otporu protiv koronavirusa te su odjenule sve izvođače na sceni da pokažu svijetu da se Milano i Italija nisu predali ovoj pošasti.

Naime, pandemija koronavirusa u redateljevoj zamisli predočena je kao rat, a Scala kao pokret otpora naoružan ne pištoljima, nego operom i baletom.

Odabrala: Marija Ramljak

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!