Dani hrvatskog turizma

30.09.2022.

13:59

Autor: HRT

Šibenik

Šibenik

Foto: Dusko Jaramaz / Pixsell

Iz Šibenika prenosimo svečanu dodjelu godišnjih Hrvatskih turističkih nagrada - završni događaj manifestacije Dani hrvatskog turizma 2022. Prijenos ne propustite u petak, 7. listopada, na Prvom programu HTV-a u 20:15 kao i na multimedijskoj usluzi HRTi.

video thumb

Dani hrvatskog turizma (DHT), tradicionalni susret turističkih djelatnika te svih dionika u turističkom sustavu Republike Hrvatske, u organizaciji Ministarstva turizma i sporta, Hrvatske gospodarske komore, Hrvatske turističke zajednice i Hrvatske radiotelevizije, održavaju se 6. i 7. listopada. Ovogodišnji domaćini su Šibensko-kninska županija i grad Šibenik, a mjesto održavanja Amadria Park Hoteli Šibenik. 

Dodjela turističkih nagrada za 2022. završni je događaj ove manifestacije.

Dani hrvatskog turizma predstavljaju najveći skup turističkih djelatnika u Hrvatskoj. Kroz višednevni program Dana hrvatskog turizma tradicionalno se obilježava turistička godina u Republici Hrvatskoj te se putem stručnih predavanja, radionica, prezentacija i radnih sastanaka sažimaju turistička i gospodarska postignuća, komentiraju aktualne teme vezane uz turizam te prezentiraju turistički potencijali za daljnji razvoj i učinkovitije pozicioniranje hrvatskog turizma.

Dani hrvatskog turizma

Dani hrvatskog turizma

Foto: promo / promo

Dio programa čini i svečana dodjela godišnjih turističkih nagrada, uz izravni televizijski prijenos. Nagrade se dodjeljuju pojedincima, predstavnicima turističke industrije te najboljim odredištima i subjektima koji su svojim radom i rezultatima zaslužili prestižna priznanja. Godišnje hrvatske turističke nagrade zajednički su projekt Ministarstva turizma i sporta, Hrvatske turističke zajednice i Hrvatske gospodarske komore, nastao s ciljem daljnjeg poticanja konkurentnosti, inovativnosti i svijesti o održivom razvoju te podizanju kvalitete usluga i proizvoda u turističkom sektoru.

Hrvatska turistička zajednica i u 2022. godini dodjeljuje Hrvatsku turističku nagradu kao posebno priznanje za iznimni doprinos u razvoju i promociji turizma Republike Hrvatske. Nagrada se dodjeljuje u dvije kategorije i to kao Godišnja nagrada "Anton Štifanić" i kao Nagrada za životno djelo. Nagradu mogu dobiti pojedinci, tvrtke i/ili ustanove i/ili udruge (Godišnja nagrada Anton Štifanić) te pojedinac za životno djelo (Nagrada za životno djelo).

Hrvatska gospodarska komora nagradom Turistički cvijet - Kvaliteta za Hrvatsku 2022. nagrađuje najbolje gospodarske subjekte u turizmu u 6 kategorija: hoteli, kampovi, marine, čarterske kompanije, putničke agencije i restorani

U glazbenom dijelu sudjeluju Matija Dedić, Ivana Husar, Đani Stipaničev i klapa More.

Voditelji su Zrinka Grancarić, Damir Smrtić i Iva Šulentić.

Scenaristica je Danijela Stanojević, redateljica Mirena Stijačić, a urednica prijenosa Danijela Grgić.

Petak, 7. listopada na Prvom

Petak, 7. listopada na Prvom

Foto: Dani hrvatskog turizma / HRT

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!