08:59 / 26.11.2021.

Autor: HRT

Deja Vu

 Subota, 11. prosinca na Prvom

Subota, 11. prosinca na Prvom

Foto: Deja Vu / film

Znanstvenofantastični film Deja Vu ne propustite u subotu, 11. prosinca, na Prvom programu u 23 sata. 

video thumb

U New Orleansu se prilikom slavlja dogodi teška eksplozija na trajektu koji je doplovio iz Alžira, pri čemu pogine velik broj američkih mornara. Odmah se pokrene istraga o slučaju, u kojoj se angažira agent Carlin. Šerif Reed ga obavijesti da je nedaleko od mjesta tragedije pronađen i unakaženi leš žene, ubijene sat vremena prije eksplozije broda. Kako bi podrobno upoznao ovaj slučaj, FBI Carlinu ponudi da se satelitskim vremeplovom vrati nekoliko dana unatrag...

Deja Vu engleskoga redatelja Tonyja Scotta (1944.-2012.), brata redatelja Ridleyja Scotta te redatelja filmova Top Gun, Prava romansa, solidan je i napet film, originalan spoj ratnog filma i trilera s jakom znanstvenofantastičnom komponentom.

Izvrsno režirane akcijske scene, odlična gluma i, za ovu vrstu filma, zanimljivo, neuobičajeno težište na psihološkoj i emocionalnoj motivaciji glavnih likova odlika su ovoga filma.

U filmu iz 2006. godine glume Denzel Washington, Paula Patton, Val Kilmer, James Caviezel, Adam Goldberg, Elden Henson, Matt Craven... Scenaristi su Bill Marsilli i Terry Rossio.

 Subota, 11. prosinca na Prvom

Subota, 11. prosinca na Prvom

Foto: Deja Vu / film

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!