Dekalog 7

22.11.2022.

16:22

Autor: HRT

Četvrtak, 1. prosinca na Trećem

Četvrtak, 1. prosinca na Trećem

Foto: Dekalog 7 / film

U ciklusu Idemo na poljski film, u četvrtak 1. prosinca na Trećem u 23 sata,prikazujemo dramu Dekalog 7. Film slavnog poljskog redatelja Krzystofa Kieślowskog je sedmi po redu iz njegovog ciklusa Dekalog, a riječ je o 10 jednosatnih filmova čije je nadahnuće Deset zapovijedi. Svaki od njih bavi se jednom ili više moralnih i etičkih dvojbi s kojima su suočeni likovi, smješteni u suvremenu Poljsku.

Šestogodišnju Aniu Ewa drži u uvjerenju da je Majka, Ewina kćer, njezina sestra. No ona joj je zapravo mama. Umorna od života u laži i očajnički želeći da ju Ania voli kao mamu, Majka "otima" Aniu i pobjegne od roditelja. Pokušava se skloniti kod Wojteka, Anina oca. Majka je bila učenica kada ju je Wojtek, njezin profesor, učinio trudnom. Ewa, ljubomorna na Aninu ljubav, posvuda ju traži i telefonira Wojteku. Majka grabi svoju malu djevojčicu i nastavlja bježati. Kući će se vratiti samo ako joj mama dopusti da se brine o svojoj kćeri i otkrije njihov pravi odnos. Majka i Ania se skrivaju na obližnjoj željezničkoj postaji...

Glumačku postavu predvode Anna Polony, Maja Barełkowska, Władysław Kowalski, Bogusław Linda i Katarzyna Piwowarczyk. 

Scenarij potpisuju redatelj Krzysztof Kieślowski i Krzysztof Piesiewicz

Produkcija: Telewizja Polska 1990.

Urednik je Dean Šoša.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!