Devet mjeseci

19.05.2022.

14:58

Autor: HRT

Petak, 3. lipnja na Prvom

Petak, 3. lipnja na Prvom

Foto: Devet mjeseci / film

U petak 3. lipnja na Prvom programu u 20:10 ne propustite romantičnu komediju Devet mjeseci s Hugh Grantom i Julianne Moore u glavnim ulogama.   

Samuel Faulkner (H. Grant) uspješan je dječji psihijatar. Njegova dugogodišnja djevojka Rebecca (J. Moore) radi kao učiteljica plesa. Njihov je život naizgled savršen, no dok je Samuel potpuno zadovoljan zajedničkim životom, Rebecca potajno priželjkuje dijete. I na njezinu neizmjernu sreću, želja će joj se uskoro i ostvariti.


video thumb

Iako to ne želi priznati, Samuel je užasnut viješću o trudnoći. Dijete se nikako ne uklapa u njegovu viziju idealnog života, a situaciju dodatno pogoršava druženje s Dwyerima (T. Arnold i J. Cusack), mnogobrojnom obitelji čija su djeca prava napast...

Petak, 3. lipnja na Prvom

Petak, 3. lipnja na Prvom

Foto: Devet mjeseci / film

"Neuf mois" (Devet mjeseci) naziv je zabavne francuske komedije iz 1994., koja je suprotstavila mušku i žensku percepciju trudnoće i obiteljskog života. Već sljedeće godine dobio je američku inačicu. Osim što su izvrsno odigrane, uloge su i adekvatno raspodijeljene, pa uz Hugha Granta (Četiri vjenčanja i sprovod, Ja u ljubav vjerujem, Zapravo ljubav) te Julianne Moore (Sati) pohvale zaslužuju i Tom Arnold (Istinite laži) i Robin Williams (Društvo mrtvih pjesnika).

Film je 1996. bio nominiran za American Comedy Award u kategorijama najsmješnijeg sporednog glumca (R. Williams) i najsmješnije sporedne glumice (Joan Cusack).

Scenaristi i redatelj je Chris Columbus.

Petak, 3. lipnja na Prvom

Petak, 3. lipnja na Prvom

Foto: Devet mjeseci / film

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!