09:31 / 01.04.2021.

Autor: HRT

Deveti krug

Ilustracija

Ilustracija

Foto: HTV / HRT

Hrvatska drama Deveti krug na rasporedu je u petak 16. travnja u 22 sata na Trećem. Radnja filma odvija se u Zagrebu 1941. godine. Sam naslov odnosi se na onaj dio koncentracijskog logora u kojem ustaški čuvari muče zatočene mlade djevojke. 

Ivo Vojnović (Boris Dvornik) nije baš sretan što ga je otac nagovorio da se formalno vjenča s mladom susjedom Ruth (Dušica Žegarac) kako bi je spasili od ustaškog progona. Uostalom, Ivo ima djevojku, vršnjakinju Magdu (Beba Lončar). Ruth na ulici uhite redarstvenici i ona ubrzo dospije u "deveti krug" logora...

 U drami iz 1960. godine glume Dušica Žegarac, Boris Dvornik, Branko Tatić, Ervina Dragman, Dragan Milivojević, Beba Lončar, Vera Misita, Mihajlo Kostić.

Scenaristica je Zora Dirnbach, a redatelj France Štiglic. Snimatelj je Ivan Marinček, scenograf Želimir Zagota, dok glazbu potpisuje Branimir Sakač.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!