12:46 / 28.06.2021.

Autor: HRT

Diego Maradona

Ponedjeljak, 5. srpnja na Drugom

Ponedjeljak, 5. srpnja na Drugom

Foto: Diego Maradona / dokumentarni film

U ponedjeljak 5. srpnja u 20:05 na Drugom programu prikazujemo dokumentarni film Diego Maradona. Film je 2020. nominiran za BAFTA-u u kategoriji najboljeg dokumentarnog filma, 2019. u Cannesu za nagradu Zlatno oko, te za još 11 drugih nagrada. 

video thumb

Dana 5. srpnja 1984. Diego Maradona stigao je u Napulj za tada rekordni iznos i u sljedećih sedam godina otvorio se pakao. Najslavniji nogometni genij svih vremena i najdisfunkcionalniji grad u Europi bili su savršeni jedno za drugo.

Maradona je bio blagoslovljen na terenu, ali proklet izvan njega. Karizmatični Argentinac vrlo je brzo odveo Napoli do njihovog prvog naslova prvaka. Snovi su bili ispunjeni. Ali postojala je i cijena... Maradoni je bilo dopušteno da radi sve dok god je na terenu izvodio čuda, ali kada je magije nestalo, postao je zatočenikom grada.

Ponedjeljak, 5. srpnja na Drugom

Ponedjeljak, 5. srpnja na Drugom

Foto: Diego Maradona / dokumentarni film

U filmu je korišten i dio nikad ranije viđenih snimki iz Maradonine osobne arhive, više od petsto sati snimljenog materijala, a u cijelosti ga je podržao i sam Maradona.

Ovo je treći film Oscarom i BAFTA-om nagrađene ekipe koja je snimila filmove "Senna" i "Amy".

Redatelj filma DIEGO MARADONA je Asif Kapadia.

Odabrala je Martina Rajšek.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!